mandag 27. juli 2009

Bør Norway Cup avlyses?

Svineinfluensaen har nådd Norway Cup.

Det skriver de største nettstedene i kveld.

Dermed har det fryktende influensaen kommet til verdens største fotballturnering, noe som var fryktet før turneringen startet i går.

Spørsmålet nå blir - bør Norway Cup avlyses?

Jeg mener det bør vurderes kontinuerlig.

Selv om idrettslegen på Norway Cup sier at dette ikke er dramatisk, må man likevel tenke seg om mer enn en gang når noe slikt skjer.

Over 30.000 mennesker er samlet denne uken. Det er mange klemmer, mange hender som hilser på andre og mye deling av flasker.

Været er heller ikke det beste. Vind, regn og en ikke altfor høy temperatur gjør det lett for skumle basselusker å bite seg fast i svette og klamme fotballspillere.

Derfra kan ting utvikle seg fort.

Og med tanke på at de over 30.000 menneskene på ett eller flere tidspunkt befinner seg i sentrum av Norges hovedstad kan influensaen smitte raskere enn mange av oss rekker å tenke.

Bør Norway Cup avlyses? Hva mener du?

Blogglisten

18 kommentarer:

  1. Nei selvfølgelig ikke

    SvarSlett
  2. 30000 samlet i Oslo - hva med de fastboende. Skal vi sende dem også ....hjem??

    SvarSlett
  3. ja seff bør den avlyses...det er en alvorlig sykdom og det er mange unge der....folk som siter hjemme og har sendt barna sine på norway cup er sikkert kjempe redde...send dem hjem igjen.. jeg har selv kjæresten min der og jeg er kjempe bekymra...

    SvarSlett
  4. Keffor bry seg.... En er ikkje døds dømt sjølv om ein får svineinfluensa.....

    SvarSlett
  5. Er det noen som tenker på at mange av de som deltar på Norway Cup faktisk kommer fra land som ikke har de samme ressursene som vi i Norge har? Som ikke kan gi den samme medisinske behandlingen, ikke har feks. Tamiflu? De skal hjem og kanskje har de med seg svineinfluensa fra Norge. Det er rett og slett en skam at vi i Norge kan gjennomføre et slikt arrangement når vi så godt som vet at det vil utløse svineinfluensalidelser rundt om i verden!

    SvarSlett
  6. Oi, herregud. Svineinfluensaen er opphøyset. Sykdommen er bare en litt sterkere influensa, som uansett nærmere vinteren får vaksine. For det meste er det jo folk som det enten feilet noe med eller var svakere i utgangspunktet som har dødd av svineinfluensaen. Når det gjelder Norway Cup, så snakker vi om unge aktive barn og ungdom...
    Og hva? Er Verdens største fotballcup en skam for Norge?

    SvarSlett
  7. Svineinfluensaen er over oss! Det bekymrer meg mest at det tydeligvis ikke går an å tenke konsekvenser ved en slik smeltedigel for smittespredning som NC fort kan bli. Jeg er ikke bekymret for egen del, men for de eldre og svake/kronisk syke. Det er enda leeeeeenge til en vaksine er klar! Om bare én av disse reiser hjem med virus og smitter en bestemor, en tante med kols eller en kronisk syk lillesøster eller bror, før vi har vaksinen klar, hva er konsekvensene da?
    Om det var ens egen mor eller bror som ble smittet som følge av denne idrettsfesten?
    Hørte jeg overskrifter som; "Arrangører med blod på hendene"?
    La oss for all del håpe at det ikke skjer!
    AVLYS NÅ!!!
    Ha forøvrig en smittefri og fortsatt god sommer :-)

    SvarSlett
  8. i løpet av helgen møter 100 000 nordmenn til fotballkamp, det samme antallet går i kirken på søndag, til dans på lørdag osv. osv.
    Hvor mange er ikke ute og flyr, der luften sirkuleres om og om igjen...

    Å bruke munnbind over tid er bare tull. Det beskytter en liten stund, så blir det fuktig, deretter svekkes egenskapene. Hvordan tror dere utsiden av munnbindet er om man har vært i et miljø med smittefarlige bakterier eller virus? Folk flest ville bruke hendene til å rette på munnbindet med hendene. Etter en time ville de ha rettet på munnbindet over 10 ganger. Etter 3 timer, så ville munnbindet mer eller mindre gå i oppløsning eller føles så ubehagelig at man ville trekke det ned for å få luft.

    Vask av hender er alltid smart. Munnbind kan brukes, men lær å bruke det først. Ikke bare del det ut.

    SvarSlett
  9. Svineinfluensa er som annen influensa. Jo flere som blir smittet jo raskere får man antistoffer i blodet og sykdommen får ikke like stor effekt neste år. ( også en del variasjoner av influensaen påvirkes)Pass på de svake og reager raskt om disse blir smittet. Og sørg for å ikke belaste imunforsvaret ditt denne tida.( rangling, festing, overtid og annen utmattende utfoldelse kan være en fordel å begrense)

    SvarSlett
  10. Absolutt... hvorfor skal en gruppe være "untatt" fra kvaret til alle andre...

    SvarSlett
  11. Selvfølgelig må NC avlyses, ikke bare som konsekvens av H1N1, men på grunn av dopomsetning, illegal innvandring, prostitusjon etc etc

    SvarSlett
  12. hvorfor skal friske folk utsettes for fare?? Jeg synes at siden ikke det finnes medisin til AH1N1 hos barna våres i Norge bør NC absolutt avsluttes.
    Skolestart er like rund hjørne hva om friske barn blir smittet da?? Tenk litt, det er helse vi snakker om og det bør prioritteres!

    SvarSlett
  13. Folk som meg med Diabetes kan dø av svineinfluensa. Ikke vær så forbanna selvsentrert, "jeg ovelever, da driter jeg i at jeg sprer smitten til andre som kan dø av det" kvalmt er det..

    SvarSlett
  14. "Folk som meg med diabetes kan dø av svineinfluensa"... men da er det jo bare å holde seg hjemme da vettu.

    SvarSlett
  15. "Når fotballen går inn, går vettet ut"

    SvarSlett