torsdag 27. august 2009

Er det noen som tar Kongo seriøst?

Jeg har prøvd etter beste evne å følge med på rettssaken i Kongo.

Men det er jaggu ikke lett.

I dag toppet det hele seg. Den ene sinnsyke påstanden overlappet den andre, og man begynner så smått å forstå at de to nordmennene velger og ikke si noe.

For aktoratet og disse advokatene som er sluppet løs der nede virker ikke å ha helt kontroll på noe som helst.

Kravet om at Kongen kommer på banen er jo helt vilt. Det samme er kravet om 3000 milliarder kroner fra Norge.

Sammenligningen med Lockerbie-bombingen og anklagene om spionasje likeså.

Gutta skal ha for at de klarer å holde hodet kaldt. At de klarer å vise sin respekt for en rett som er alt annet enn god.

Jeg er spent på hva utfallet blir til slutt. For denne utrolige rettsaken er langt fra over. Den fortsetter allerede i morgen.

Er det noen som tar rettssystemet i Kongo seriøst?

Blogglisten

119 kommentarer:

  1. Kan ikke si jeg gjør det nei :)

    SvarSlett
  2. eg ler meg i hjel. burde hente dei ut. seff e dei lurt der nede. sikkert ikkjje gjort noke

    SvarSlett
  3. Det e sånn sonm skape negervitsa

    SvarSlett
  4. Hehe, nei, minner meg litt om Dr.Evil's usannsynlige penge krav i austin powers filmene. Visst det går bra med de to tilltalte bør det bli et morsomt film manus.

    SvarSlett
  5. For en gjeng med apekatter!

    SvarSlett
  6. De to gutta som sitter med skjegget i postkassa burde ha tatt Kongo seriøst. Hva fan gjorde de der?

    SvarSlett
  7. Hvor er Bongo fra Kongo når vi trenger han! :D

    SvarSlett
  8. Kongoleserene kan bare kysse seg i ræva :p Blir både Moland og French dømt til døden skal hele landet Kongo bli rensa vekk fra kartet og bli dødsdømte selv haha :) Kongoleserene er ikke bedre selv der mennene voldtar kvinnene der nede :p Tror nok at det er ranerene som drepte taxisjåføren og ikke Moland og French også legger man skylda på Nordmennenene :/ Fuck ya and Fuck Kongo ya can all go yo Hell :)

    SvarSlett
  9. hehe tenkte også på film manus. om de kommer fra det blir det vel en kamp om retighetene på det. Men retighetene på det skal vel Kongo også ha.

    SvarSlett
  10. På tide apekattene på stortinget gjør noe også mener jeg,stopp all invandring og send alle fra kongo hjem til kongo.
    No må snille norge slutte å vere så snille,rart det er rasisme.
    All innvandring fra afrika burde bli stoppet, inkludert alle våres skattepenger som dei sender ut til korupte apekatter.
    Vi blir snylta nok av afrikanere og sånt,la dei reise hjem å byge opp landet sitt lansforæderene.

    SvarSlett
  11. ikke naiv heller da, de har helt klart ikke værti congo på ferie, har selv vært i mange land i Afrika, og det er iallefall et av landene som står laaaangt nede på ferielista. Men når det er sagt så har saken tatt en vending som tilsier at staten congo holder nordmen som gisler og det kan vi ikke godta unasett om de har gjort noe galt eller ikke. hva om vi(norge) sier ja jøss,her er feks 10 mill. men vi skal sende folk som skasl forvalte dem, bygge skoler etc.. se om dommerpanelet er hypp ppå å bruke de på staten. 300.000.000 kr.... ehhh hvor får man det ifra?

    SvarSlett
  12. På tide å stoppe all støtte til det landet.
    Bruk penga her i landet.

    SvarSlett
  13. Det som er jævla morsomt er at Norge hvert år gir bistand til Kongo med mange millioner. Jævla synd på de som bor i landet når staten og rettsystemet er så fucked up. Får ikke så jævla lyst til å sende no mer støtte ned til Kongo nå. Dem det er synd på er jo de som bor der for det er de som trenger støtten så det er kjipt når folk ikke gidder sende mer cash. Dette er tragi-komisk hahaha må nesten le litt herregud.

    SvarSlett
  14. Haha synnes norge skal trekke all bistand tilbake på grunn av disse anklagene. haha vi må nå vise litt tenner vi og. Hvis de drepte ham fyren så kan de sone der de drepte ham men å kreve så mange miliarder haha ikke rart at Europeere og ikke afrikanere domminerte Verden. Kan de virkelig være så dumme i hodet haha

    SvarSlett
  15. dem er vel på et slags mellom stadie i utviklingen fra apekatter hele gjengen... stopp all såkaldt U hjelp til dette landet !

    SvarSlett
  16. dette henger ikke på greip! stakkars karer som må oppleve å bli dømt i det sekundet de ble anklaget! det viser at kongo er et gjennom-korrupt land. hent guttene ut og skru igjen pengekrana for godt!

    SvarSlett
  17. Saken er bare fullstendig tragisk! Kongo setter seg selv i et dårlig lys... Men bryr de seg...? Nei! Hvorfor skal de det? Det er jo bare Norge som sitter med hendene foldet og ser på... INGEN reaksjon... Kongo kan gjøre hva de vil uten at det får noen konsekvenser...

    SvarSlett
  18. Er det noen land i verden som har 3000 mrd. ? Kansje et dumt spørsmål men jeg har ingen peiling på saånt.

    SvarSlett
  19. Anonym over: det er faktisk 3 000 000 000 000 kr de krever.

    SvarSlett
  20. Uskyldige pleietrengende i Kongo, Kongolesere i Norge som er som Nordmenn flest og stakkars underbatalte arbeidere i Kongo, sorry nå har landets styre ødelagt for dere. Send alle hjem igjen, stopp all Uhjelp og stopp all import av varer ifra landet. Da tenker jeg pipa får en annen lyd!!!

    SvarSlett
  21. Du som snakker om innvandring.. ER DU HELT FORBANNA TETT I HODET??? Jaaaaaa, la oss sende folka ned igjen til Kongo,de uskyldige barna og foreldrene deres som faktisk har FORSTÅTT at myndighetene i det landet er føkka!!
    Hadde jeg vært Kongoneser hadde jeg også faen meg tatt med meg ungene og reist!

    SvarSlett
  22. Det som trengs er en marinejeger - tropp for å hente de to nordmennene ut. Etter de er kommet seg ut, erklærer Norge krig mot Kongo, sender alle jet-jagerne våre inn + låne noen fra USA. Så kan de jevne Kongo med jorden! 3000 milliarder? Tipper at hvis du legger alle rettsmedlemmenes IQ sammen og plusser på 100, vil du fremdeles bare få 50 IQ.

    SvarSlett
  23. Hahaha, "slags mellom-stadie i utviklingen fra apekatter", aldri tenkt på det før, det kan faktisk være riktig det ja.

    SvarSlett
  24. Aktor sier: de er kommet hit for å destabilisere Kongo.

    Jeg sier: å sende to norske "spioner" til Kongo for å destabilisere Kongo er som å sende to sekker sand til Saudi-Arabia for å gjøre Saudi-Arabia tørrere.

    SvarSlett
  25. Neandertaler rettssystem. Må innrømme at det er litt pussig med det "blodtørke bildet", men makan til patetisk rettssak må man lete lenge etter.

    SvarSlett
  26. Det ene saklige innlegget etter det andre her.

    SvarSlett
  27. Idioter! tipp lotto... De får ikke ei krone av mine skattepenger...

    SvarSlett
  28. jeg er enig med anonym og anonym :P
    1.Hva faen gjorde de der? (jeg tror de har gjort det)
    2.Og dette bør SELVFØLGELIG ikke gå ut over de sivile.. alle barna :(

    SvarSlett
  29. "Anonym over: det er faktisk 3 000 000 000 000 kr de krever."

    Ja 3000 mrd. er det sammme som 3 000 000 000 000.=P
    Er det noen land som har så mye?

    SvarSlett
  30. Verdens største loppesirkus! Steng igjen pengekrana, så er hele Kongo historie i løpet av et år. De er ikke såpass utviklet at de vil klare å holde seg selv i live uten hjelp fra den "møblerte" delen av verden. Å sende bistandspenger ned dit er som å pisse i buksa for å holde varmen, fullstendig bortkasta. Bruk pengene her hjemme på skole, helse og infrastruktur. Ola Nordmann blir misbrukt av alle uten å skjønne bæra....! At vi gidder!

    SvarSlett
  31. Synest Harald kan samle regjeringen, sette opp et webkamera og brøle en hånelig latter til de som styrer der nede! :)

    SvarSlett
  32. Ja dette er noen SKIKKELIGE apekatter i Kongo. Fy faen for noen idioter i rettsystemet deres!

    SvarSlett
  33. Aktoratet er flinke på research. Norge meldem av eu?... ikke sist jeg sjekka

    SvarSlett
  34. Jeg er skuffet over Hans majestet Kongen!

    SvarSlett
  35. Sven Åke Svensson27. august 2009 kl. 22:13

    Dette er vel kansje å ta litt i. Og med fare for å hisse opp endel mennesker.
    Denne rettsaken er vel strengt talt en krigsærklæring mot nasjonen norge.
    Med så tynne bevisgrunnlag som de har kan de jo ikke gå ut og si at norge som nasjon spionerer på de.
    Synes nå at vår puslete regjering må få ut fingeren og si at nok er nok.

    Og et lite forslag i tilegg. Send våre spesialstyrker ned dit og hent ut gutta våre. La de få en rettferdig rettsak her hjemme i steden.

    SvarSlett
  36. Ja til invasjon av Kongo

    SvarSlett
  37. Hva skulle evt motivet for å drepe sin egen sjåfør være? Rane tilbake pengene de allerede hadde betalt for turen??

    SvarSlett
  38. jepp, foreksempel rane tilbake penga.. få bilen for seg selv.. i følge det bildet er han ene tydelig syk nok i hodet til å gjøre noe sånt!

    SvarSlett
  39. Forslår at vi erklære disse tullingene krig! Vi inviterer de til nærkamp på Finnmarksvidda midt i januar! Vi kunne jo sende nedover et liksikon så de fikk lest litt om Norge, hvis det i hele tatt finnes en apekatt som kan lese da ..

    SvarSlett
  40. Er vel litt drøyt å drepe en fyr for det vel ?!

    SvarSlett
  41. Blir vel litt skummelt å hente dem ut med makt med tanke på andre nordmenn, da blir det avkapping av hender og føtter av alt som kan ligne nordmenn der nede tror jeg.

    SvarSlett
  42. Kan vi ikke sende en av de nye fregattene til Kongo for å hente ut de to kjekke nordmennene?

    SvarSlett
  43. Må bare ta en liten historie, min datter som da var 4 eller 5 så på ett tåplig barne-tv program med noen barn fra ett apeland som lekte og hun spurte meg "pappa, har de nettopp vært aper?" For å bevare husfreden så måtte jeg be henne spørre mamma, men spørsmålet varmet i hvertfall mitt hjerte.

    -Per

    SvarSlett
  44. Enig i at de må være på mellomstadiet i utviklingen fra apekattene. For så dum kan man ikke bli. Føre en visstnok "seriøs" rettssak på den måten. Haha jeg ler hver gang jeg leser ordet Kongo nå haha haha. De kommer til å le av selv en gang i historien når de får høy nok intelligens.

    SvarSlett
  45. jussen te kongo hva helt på tryne. griskhet på sitt høyeste...noe som virker helt fjert og urealistisk..... for en sånn sum kunne man røyk lagt kongo flere ganger

    SvarSlett
  46. Regjeringen skulle fått flyttet rettssaken til et nøytralt land og boikottet alt som har med Kongo å gjøre etterpå

    SvarSlett
  47. Sven Åke Svensson27. august 2009 kl. 22:36

    Nå vil jeg prøve å holde meg seriøs. Vil og holde meg for god til å kalle kongolesere apekatter. Om gutta har gjort dette eller ikke er ikke ett tema for meg. Det som derimot er saken er at det ikke er en reell rettsak. Det er ett dukketeater. Kongo er som kjent "konkurs". Og de benytter seg av ett drap hvor to nordmenn er innvolvert som et skalkeskjul for å sverte norge og forsøke å presse oss.

    Og igjen. Ærklær krig. Disse gutta der nede gir seg ikke på dette før noen viser muskler internasjonalt. Og i akkurat denne situasjonen er det kun norge som kan forsvare norge.
    Det å ikke gjøre noe nå vil garantert føre til flere episoder som dette rundt om i hele verden. Både i I og U land.

    SvarSlett
  48. kutt pengestøtte trekk alle normenn ut og begynn å bombe infrastruktur kraftverk div til gutta er tilbake

    SvarSlett
  49. Nå er det på tide at det kommer flere folk på banen. Og nei ikke flere apeadvokater, men folk som har noe oppi toppen. Hvor er norges politikere? Hvor er FN? Hvor er politikere verden over?

    Ja til krig mot Kongo.

    Forresten, til deg som sa at han ene av nordmennene så syk ut.

    [img src="http://www.vg.no/uploaded/image/bilderigg/2009/08/27/1251395191200_934.jpg"]

    SvarSlett
  50. Enig med Svensson. Vi må vise at det ikke skal lønne seg å drive å presse ut penger på den måten. Mange folk rundt om i verden kommer til å bli rundlurt og anklagd for drap og gjerningsmennene tjener millioner/milliarder.
    Sinnsyk verden.

    SvarSlett
  51. Hvis desse gutta ere skyldige i drapet - så må de selvsagt straffes for det - og det vet vi ennå ikke noe om. Men, alt det andre er da direkte morsomt - håper det kan bli en morsom film engang. Hehe - Norge medlem i EU, Kalle Norge for Belgia, og masse andre rariteter. Syns faktisk det er bra at de sikta ikke bryter ut i latterkrampe - men da blir de vel halshugd med engang...

    SvarSlett
  52. you can not even invade your girlfriend room next door !!! who are you kidding !.

    SvarSlett
  53. "Ja 3000 mrd. er det sammme som 3 000 000 000 000.=P
    Er det noen land som har så mye?"

    jaja, Norges oljefond er ca 2500 mrd, 1400 mrd til hvis vi borer i lofoten

    SvarSlett
  54. Noen med litt erfaring som er med å hente di ut?:p litt action hadde ikke gjort no:)

    SvarSlett
  55. Ja myndighetene i Kongo er uopplyste og desperate! Sier kanskje noe om landets behov for penger til utdanning!

    SvarSlett
  56. Det var ett lite realistisk tall ja..lol.

    SvarSlett
  57. Hehe jeg måtte le av noen av de nye innleggene her :D Men enig i alle de nye kommentarene jeg las etter jeg skrev sist :D Kongo er mongo og kongen heter Bongo :p Hvis Moland og French blir uskyldig dømt håper jeg at Norge krever 10000 ganger mer enn det Kongo krevde :p F.eks mange billioner tilbake hehe :D Ikke send noe jetfly eller krigere til Kongo men Nuke the country med jorden istede :p Eller med andre ord kan ikke Norge arrestere alle Kongolesere, som holder seg til i Norge da og behandle dem på samme måte :D

    SvarSlett
  58. Sven Åke Svensson27. august 2009 kl. 22:53

    Nå er ikke jeg så utrolig bekymret for at disse kongoleserene får noe penger ifra staten. Men se på nigeriabrevene som florerer på e-post. Likeledes bør jo alle og se at da denne rettsaken feks er den nye trenden.
    Igjen. Mulig de gutta er skyldige. Men det er ikke saken. Saken er staten norge og dens utseende og følgende reaksjoner utad. For ikke å snakke om alle norske statsborgeres rett til en rettferdig behandlig. Selv i et land som kongo.

    SvarSlett
  59. Vi har noen Marinejegere som driver å jakter på pirater utenfor Somalia er det vel.
    Det som viser seg etter farsen i dag, er at de "ekte" piratene er ikke utenfor Somalia for øyeblikket, men i landet Kongo. Kanskje skulle nordmennene fått meg seg tyskerne og italierne og tatt en liten "pit-stop" i Kongo nå. Kan se ut som det trengs.

    SvarSlett
  60. Det kommer ingen reaksjon fra Norge ovenfor Kongo, det må vel alle skjønne så lenge det er Jensemann og dialog-Støre som styrer. Såg bare hvor tafatte de var i karikatur-striden. Hvis andre land sier bø til dem, så gjør de bare knefall med en gang.

    SvarSlett
  61. Her var det jammen mye bra innlegg! Et krav på 3000 mrd sier jo alt om tilstanden der nede, og er symptomatisk for hele regionen. Kongo er trolig det landet som er hardest rævkjørt av bl.a. tidligere kolonister fra Belgia (ble uavhengige så sent som i 1960), og de er blitt holdt nede siden milits etter Rwandamassakrene krysset grensen og systematisk begynte å plyndre landet for diamanter og andre mineraler de kunne løftet seg med. Siden 1998 er 5,4 mill kongolesere drept i sitt eget land, og det er tusenvis på flukt as we speak. Rettssystemet deres er ikke-eksisterende, når skulle de hatt tid til å utvikle det? De har hatt ca førti år med selvstendighet, og de årene har vært fylt med krig. Kravene de setter frem er jo helt absurde, og jeg tviler på at de selv tror de kommer til å få noe som helst. Det eneste positive med den saken her, er at vi her oppe får et innblikk i hvor dysfunksjonelle enkelte regimer er, og kan rute bistand dit det trengs. Argumenter som at det skyldes at de er nærmere aper enn folk er bare trist å lese. Du som driver denne siden burde være litt mer aktiv i modereringen, det er en grunn til at enkelte saker rett og slett ikke kan ha kommentarfelt.

    SvarSlett
  62. Dette er et av verdens fattigste og mest brutaliserte land som bare prøver seg.
    Det kan se ut som de bare har gitt opp og prøver seg selv om de ikke har en sjanse å få noen penger som helst.
    Det som skremmer meg mest her er folk som vil gå til krig mot Kongo eller sende alle kongonesere tilbake til Kongo. Det bare viser at det er mange som kanskje ikke beveger seg på et høyere nivå enn Kongo.
    Jeg kan kanskje ha litt forståelse for at Kongo på en måte er sint på vesten. De føler nok at vesten sammen med en del naboland er skyld i situasjonen Kongo er i. Det er ikke noen tvil om at det mener at disse norske eventyrere er med på å utnytte Kongo. Harmen retter seg mot disse to og Norge. Det er godt mulig at de tror Norge står bak disse gutta. De hadde jo noe militærlegitimasjon med seg. I tillegg så var det et bilde av en eller annen tulling som ser ut som en militær og peker på kart over Kongo.
    De vet nok at de ikke kommer til å få noen penger. De føler at de ikke har noe å tape på å prøve.

    SvarSlett
  63. Sven Åke Svensson27. august 2009 kl. 23:00

    Om ikke regjeringen kan gjøre noe så visserligen kan hans majones kong harald gjøre noe. Han har full råderett over HMKG og de er så visst spesialister. Vi har og spellrande nye HERC stående. Med to oppgraderte F-16 som støtte hadde vi kunne henta ut de to gutta på under to dager. Detta har gutta i garden nok trening i til å utføre uten et blodbad.

    SvarSlett
  64. Sven Åke: Det ser ikke ut som om du har full råderett over de små grå. :-)

    SvarSlett
  65. Mulig mulig;-)

    SvarSlett
  66. Pengekravene er helt absurde. Noe som igjen tilsier at iq kapasiteten til Kongos forsvar ligger på et barnestadiet. De er rett og slett for dumme til å innse kravene de stiller. De tenker olje og big time. Selv om jeg er glad i å danse, går vel grensen til et visst punkt!!!! Blir jeg sliten, setter jeg meg ned for å vile. Aper som i dette tilfelle, vil få store problemer å innfri sine krav ovenfor Norge.
    Slik jeg ser saken, har Kongo allerede fra dag 1, erkjent straffeskyld ovenfor Moland og French.
    Selv om stortinget betraktes som Norges største barnehage, har de involverte skremmende høyere iq enn Kongo.

    SvarSlett
  67. Stem på sosialistene ved valget, så kongoleserne kan få pengene sine!
    Kan umulig være lenge siden denne militære domstolen klatret ned fra trærne.

    SvarSlett
  68. Er det ikke bedre å kutte elektrisiteten eller mørkelegg hele Kongo slik at ikke landet har noe strøm hehe :) ? Skulle gjort slik som på Star Trek filmene hatt et Stjerneskip og transpotert både Moland, French og alle Nordmennene som holde seg til i Kongo vekk fra landet og opp til stjerneskipet uten at Kongoleserene ante hva som skjedde foran dem plutselig hehe :D

    SvarSlett
  69. Med tanke på hvor store deler av kongo som er uten strøm og er avhengige av generatorer vil jeg tro at det å stoppe all støm i kongo er en litt i overkant vrien oppgave.
    Derimot et kjapt og målrettet angrep på rettsalen eller fengslet for å få ut de to og vise muskler er fullt ut mulig.

    SvarSlett
  70. Åh faen, gi min HK416n som jeg hadde i militæret, så skal jeg dra ned og få de gutta hjem =D Blir utrolig provosert av et idiotisk land som Kongo. Dem burde avgjøre hele dritten i en boksekamp, det ville vært mer seriøst enn det de holder på med nå

    SvarSlett
  71. Som tidligere eskorte soldat hadde jeg blitt med ned ja.

    SvarSlett
  72. Det kan jo hende det var medpassasjeren, som satt i samme bilen som Moland og French som drepte taxisjåføren isteden og la skylda på Moland og French tror jeg :D Eller at det var Oberst Jacob Samwaka's menn som drepte taxisjåføren og at de la hele skylda på Moland og French :p Fuck you Jacob Samwaka and your men :p Ya can all go to hell and screw yourself

    SvarSlett
  73. Forslag til tittel på filmen om dette:

    "How to make an ass of an entire country"

    SvarSlett
  74. He, he, Sven Åke - tidligere "eskortesoldat"... Du kjørte Scania, akkurat som du gjør fortsatt!

    SvarSlett
  75. Satt på i mercedes på den tia gitt. Og ikke de sure lastebila nei.
    kp2

    SvarSlett
  76. Har ikke vi i Norge brukt en del mill. på kjøpt av JSF fra USA, på tide å teste den i Kongo

    SvarSlett
  77. Nuke 'em.

    Det er nå jeg skjønner hvilket
    justismord de muligens står ovenfor.

    SvarSlett
  78. Mange intelligente innlegg her!

    Tviler egentlig på at iq-en er så mye høyere her enn i Kongo.

    SvarSlett
  79. det er ikke genetisk dust, de mangler bare untdanning som ikke er vanlig der fordi de er u-land

    SvarSlett
  80. Det som faktisk er litt synd med denne saken er at jeg tror rasimen nå vil nå nye uante høyder. Få ganger har så mange rundt meg hatt så utrolig mye nedlatende å si om mørkhudede mennesker, og det går ikke en time uten at det kommer en eller annen rasistisk Kongo spøk! Jeg kjenner faktisk at denne saken har gjort meg sint, og fra å tidligere ha syntes litt synd på innbyggerne i Kongo, har jeg fått et klart inntrykk av de er noen fordømte idioter hele gjengen. De vet tydeligvis hvordan de skal snylte, og presse for penger. Samme jævla egenskapen som de som kommer til Norge har...

    Notat til meg selv: Avlys turen til Afrika. Stem FRP. Bli mere aktiv i anti-innvandrer debatten!

    SvarSlett
  81. For de som tror på Darwins teorier om artenes opprinnelse må vel dette sirkuset i Kongo være beviset på at mennesket kom ned fra trærne. Noen senere enn andre. På meg virker det som 1. eller 2. generasjonen som fører saken i retten.

    SvarSlett
  82. Gleder meg til fortsettelsen av denne saken i morgen! Prøver å sette meg inn i situasjonen til Moland og French, men jeg må bare le av det. Bildet av en norsk fotograf, kravene om at kongen skal komme på banen, 3000 milliarder osv osv osv.

    Må innrømme at jeg har falt av lasset angående sakens kjerne for lengst.

    Fordømmer forresten den grove rasismen som florerer i innleggene her. Kongolesere er ikke apekatter, men de ligger kanskje en del år bak oss når det gjelder for eksempel utviklingen av landet og utdanning av befolkningen. Dette har selfølgelig med penger å gjøre. Tenk hvor vi hadde vært om det ikke var olje i Nordsjøen?

    SvarSlett
  83. Jeg er sjokkert over alle de rasistiske kommentarene her inne. Det er korrupsjon i veldig mange land, men en kaller ikke alle innbyggere for apekatter for det? Så da går det på fargen? At personene som er med i denne rettsaken er korrupte burde ikke ha noen negativ innvirkning på støtte til små uskyldig barn som trenger medisiner, mat & vann for å overleve? Jeg regner med at nyhetene om rettsaken som kommer ut i landet sannsynligvis er partiske, noe som påvirker meningene hos folk der nede. De tar kanskje side, men hovedsakelig fordi de ikke har fått servert en objektiv side av saken. Hva med å få ut de "kjekke" normennene? Hvem kommer med et slikt utsagn? Hva vet egentlig vi om hva som har skjedd der nede? Hvordan kan vi frifinne dem uten tilstekkelige beviser? Et korrupt rettssystem er i seg selv ikke et bevis på om de mistenkte er skyldige eller uskyldige!

    SvarSlett
  84. Håper virelig alle rasisme innlegene kommer fra en syk fyr. Ille hvis det faktisk er mange som tenker sånn.

    SvarSlett
  85. Er det noen som tar denne diskusjonen seriøst?28. august 2009 kl. 01:22

    Dette er kanskje den sykeste bloggen jeg har sett. Kongo er et land med militærstyre om dere ikke visste det. Også foreslår jeg at mange av dere faktisk leser mer enn overskriftene i avisene. Det handler ikke om to nordmenn som er fengsla for ingenting. Det eneste er skandaløst er måten dere diskuterer denne saken på. Helt villt. Hva faen gjør to nordmenn i kongo, på "guttetur" i Afrika med norske militærpapir, falske riktignok, og hva faen ler de for på bilde når tørker blod til en som nylig er død. Et menneske de har kjørt mange mil med som de kalte en hyggelig sjafør. Poserer til "guttetur-albumet" tipper jeg? Porno hadde de også strødd rundt deg på et hotellrom, også løy de for at det var på det stedet det var etc.

    Neida, det må nok være Kongo det er noe galt med. For det første blir de stilt for en militærdomstol FORDI det er blitt en militærsak da de her gutta hadde MILITÆRpapir på seg, for det andre lurer jeg på hva slags menneskesyn de har, og ikke minst dere som diskuterer på denne siden. Vi eier ikke verden. Noen ganger trenger vi nordmenn å bli mintpå at vi ikke bare kan gjøre hva faen vi vil fordi vi er norske. Er vi i et annet land må vi respektere landet, kulturen og ikke minst lovene. Neida, heia norske gutta, de er nok helt sikkert uskyldige, de bare har så sykt mye skitt på seg. Stakkars.

    SvarSlett
  86. 1)Å erklære Kongo krig for to norske apelatters skyld blir etter min mening å overdrive en smuuuule.

    2) Å sende norske gutter inn i Kongo,å riskikere liv og lemmer for å hente ut de to norske apekattene blir etter min mening å overdrive en smuuuule. Jeg har ingen spesialstyrker å miste for gutter som jobber som "sikkerhetsvakter" i Kongo.

    SvarSlett
  87. Er jo ikke annet å vente når vi har gått fra å være et fryktet folk (vikinger) til å bli den dumsnille gamle damen som alle utnytter.

    Og alle Afrikanere i Norge kan takke Kongo for at rasismen kommer til å øke.

    SvarSlett
  88. Kongo = The missing link?

    SvarSlett
  89. Synes ikke noe synd på disse to idiotene, de må være noe jævlige amatører hvis de klarer å bli tatt for dette. Hva er det de skulle der, de er ikke turister, men to (dårlige) leiesoldater som prøver å gjøre penger på andres ulykke. PS jeg er etnisk nordmann, hvit som snø. La de råttne i Kongo, amatører.....

    SvarSlett
  90. tro meg, disse innleggene som du kaller rasistiske, kommer ikke bare fra en person. I kjølevannet av denne saken, vil det automatisk skapes en rasisme-debatt igjen. Det er jeg ganske sikker på.
    Men hundre prosent ærlig, syns jeg faktisk ikke "de" folkene i Kongo driver dette sirkuset fortjener noe bedre heller!!

    Jeg er selv utenlandsk av utseende og delvis innvendig, og det skal sies at jeg er piss lei disse(ikke alle, men de det gjelder), som løper rundt og skriker til Norge at de blir behandlet dårlig pga deres hudfarge, altså rasisme fra NAV, politi, og andre offentlige etater ifølge de selv.
    Jeg er ikke hvit selv, og vet at det har fantes perioder i mitt liv som har vært noe mer utfordrende enn andre.
    Selv om det kan høres skremmende ut at det kommer fra meg, skjønner jeg at "rasismen" øker i kjølevannet av dette som skjer i Kongo. Men for å være ærlig, så skjønner jeg det også.
    Hvis samtlige av oss som kanskje er litt mørkere i huden enn den gjennomsnittlige nordmann, heller tenker på hva vi gjør, og tar ansvar for våre egne handlinger både nasjonalt her i Norge, men også Globalt, ja da hadde ikke disse hintene om rasisme kommet opp i det hele tatt, for da hadde det ikke vært noe problem!

    Angående saken i kongo, går jeg personlig og venter på en ulovlig henrettelse. Hele saken har utviklet seg til noe som minner mer om et gisseldrama enn noe annet. Pengene som Norge fra før av sender ned dit, går ikke dit de skal. For det meste går pengene til kjøp av flere våpen, og rekruttering av flere barnesoldater.
    Kanskje er nordmenne skyldige, men samme hvem det enn er, så får noen rydde opp i galskapen der nede, for nå gjør Kongo narr av seg selv, og driter seg ut skikkelig godt ut. Den totale idioti er det, har ikke noe annet ord for det

    SvarSlett
  91. dere mangler utdanning også, ikke vær redd for det hør på dere selv. må bare le av undermennesker når jeg lukter krutt av idioti. dere er veldig smarte, veldig veldig smarte, dere viser dere på samme linje som kongo jævla bønder

    SvarSlett
  92. HVorfor skal noen "rydde" opp i kongo?
    For et land som Kongo tar det veeeldig lang tid før de kommer til å stå stabilt med beina godt plantet. SKjønner ikke dere at det å være født eller det å bo i norge er som å vinne i lotto der 6 milliarder er med, og du ble vinneren. Vi er født med glullskjeer i rævva, og vi tror vi vet alt.Leave it. Drar du til kongo, så vet du hva som forventes/foregår der. Vi kan ikke bare leke verdenspoliti å "rydde" opp i andres land. Kongo har store problemer som må tas opp gjennom menenskerettighetsvernet etc. HVorfor skal henrettelsen være ulovlig? Hvorfor diskuteres det ikke mer hva faen de normennene gjorde der nede. Tro meg, jeg er hvit som snø jeg å, men fordi om jeg hører om en militærdomstol i kongo som er vanskelig å finne seg i, så slutter jeg ikke å hilse på naboen som forresten er fra Nigeria. Jeg slutter ikke å være kompis med venner fra Eritrea. Ehh.. Er alle like fordi de er svarte? HVa er det med dere? Vet dere hva menneskeverd betyr? Det handler om mye mer enn rettigheter.

    SvarSlett
  93. Lurer på hva som hadde skjedd hvis Norge f.eks sier; ok hvis det er sånn det er så vil ikke vi hjelpe dere med en dritt lengere, ikke nødhjelp, ikke ta imot flyktninger derfra, sende de som søker oppholdstillatelse rett hjem osv. osv. Hvorfor hjelpe dem hvis de oppfører seg som idioter. PS kjenner en fra Kongo(største rasisten jeg kjenner)

    SvarSlett
  94. Unnskyld meg? Tror du at Kongo som stat vil sende ut flyktninger? Du må neste analysere ordet flyktninger litt bedre for deg selv. De er nemlig på flukt fra staten kjære deg. De vil at vi skal sende de som søker opphold rett hjem sånn at de kan få tak i de som prøver å "stikke av". Nødhjelp snakker du om? Vi sender ikke nødhjelp. Vi sender PENGER: det er noe helt annet. Det bir nemlig brukt på våpen. De har kanskje et konto som heter "nødhjelp". Ikke vet jeg, men please. Hva er det med deg? Tror du virkelig at alle u-land sender befolkningen sin vort og vekk? De vet også at de mister skattepenger, arbeidskraft osv. De er på FLUKT. Trodde nordmenn var mer oppegående. Åja, du kjenner en rasist fra Kongo ja. Jaja, men da er det ikke så farlig da. Da kan du få være det du også med god samvittighet. KJenner forresten en rasist fra India jeg. If it makes u feel better MR. stupido

    SvarSlett
  95. Maken til apekatter. Forsvaret burde sende inn en styrke og frigjøre dem. De er norske statsborgere og har krav på beskyttelse fra den norske staten mot disse banditt-apekattene.

    SvarSlett
  96. faen blir helt rasist av denne idiot-rettsaken i kongo.
    at det går an å være så innmari tett i pappen.
    jo, dem er direkte DUMME, dette har ingenting med utdanning å gjøre. dem har total mangel på grunnlag for logisk tankegang. hele bunsjen er som 8-9 åringer. hvis man tenker på mennesket stamtre, er faktisk afrikanerne de som er nærmest rota. europeerne er rundt midt på treet, mens de som er mest utvikla, er folka i asia.

    SvarSlett
  97. Fakta: så å si alle mennesker er rasister(har fordommer) folk med høy utdannelse er minst rasister (klare å skjule det bedre) alså de med lav/ingen skolegang er de som er mest rasistiske (Ilustert Vitenskap) hvor er det dårlig med skoler; (bla) KONGO

    SvarSlett
  98. "Tenk hvor vi hadde vært om det ikke var olje i Nordsjøen?"

    Hva faen har det med noe som helst å gjøre? Oljen i Nordsjøen ble først funnet på 1970-tallet og drevet lønnsomt fra 1980-tallet. Var Norge Kongo før ca. 1980? PS: Norge bruker nesten ikke oljepengene. Norge har vært et sivilisert land i tusenvis av år og det har absolutt INGENTING med olje å gjøre.

    SvarSlett
  99. Hva snakker du om? Et tre? Jeg blir gal av å lese hvor dumme dere er. "blir rasist av denne kongo saken" Hæ? makes no sense. Hva er logisk? Hva som ikke er logisk er de to hvite apekattene som tror de kan beskytte seg gjennom det norske rettsvesnet. Ehh.. sorry. Dere er i Kongo. Sånn hadde det vært ALLE andre steder også. Man utleverer ikke bare fanger som er tiltalt for mord. Hvor er tankegangen deres? Og hvorfor diskuterer dere ikke? dere bare slenger ut hvor rasistiske dere blir av å høre på denne saken. Denne bloggen bør taes hånd om av eier snart, for her er det mange som bør trekke kølapp på Gaustad

    SvarSlett
  100. Det er typisk norsk å ikke klage på regninger vi får i posten. Her er det nok bare å bite tenna sammen og bla opp 3 tusen milliarder kroner. Vi er ruinert men det er sånn som skjer :)) Heia Kongo, nå kan dere bade i Champagne alle sammen !!!!!!

    SvarSlett
  101. Bare for å si dette med rasisme i afrikanske land: Det er stor grunn til at de er rasister mot hvite. Og forresten, de er svært lite rasistiske i forhold til hva de burde være. Om dere ikk vet/skjønner hvorfor foreslår jeg at dere slutter å snakke om dette. Apartheid, kolonitiden, slavehandel. Alle kriger og korrupsjoner stammer på grunnlag av at whitemens har fucka opp massevis av land i afrika. VI snakker NYERE tid her. shut up alle sammen, dere kan jo ingenting. Frustrerende og trist hvor dumme dere er. Skolegang? neijs. Forstå andre, ved å forstå deg selv bedre.

    SvarSlett
  102. Kongo har tydeligvis valgt å erklære krig mot Norge. Vi må svare på denne krigserklæringen og sende en ekspedisjonsstyrke for å frigjøre de norske statsborgerne og straffe Kongo.

    SvarSlett
  103. Vi kan i det minster prøve å prute litt. Jeg foreslår at kongeriket Norge tilbyr den kongolesiske stat 300 kroner, så ser vi hva som skjer. Jeg tipper at de godtar etter litt betenkningstid. Det er jo tross alt nok til både snus og mus en hel kveld xD

    SvarSlett
  104. Nå må Norge agere.Dette er bare helt tullete. Vi kan ikke ta en slik nasjon alvorlig. Jeg vet at vi sammen med USA bygger et stort sykehus der borte i mongostaten om dagen. vi må nå droppe dette og trekke oss helt ut, og kreve disse fjåsebukkene utlevert, og aldri mer ha noe mer men Kongomongo å gjøre. Når staten Kongo krever oljofondet vårt ( og tenk hva det er i Kongo-kroner), og i tillegg krenker oss med å komme med spionanklagelser, kan vi ikke ta de seriøst, og må kutte tråden. Send inn noen elitesoldater og hent gutta, døm dem i Norge rettferdig og glem Kongo en gang for alle. For en tullestat. Men fan, la de være det, men ikke la det berøre verdensamfunnet; les; her Norge! De er ikke i touch med virkligheten overhodet, og det kan heller ikke forlanges siden de lever under forhold som ikek er oss verdige, stakkars de for det, men dette blir det samme som piratoplegget i Somalia. Hjelp de på hjemmebane, men lar du de komme uder huden på deg, tar de hele pakka og stikker av. Var egentlig godt å lese om dette kravet idag. Det sier jo litt om hvor tilbakestående de er. Ikke noe vondt ment om det, bare at utviklingen av et moderne samfunn tar sin tid, og de er ikek der ennå. Blir omtrent som å gi din 5 år gamle sønn bilnøklene dine. Uaktuelt, men er han mondnet som 18-19 åring så kanskje. Kongo er verdens 5 åring. De tenker som små barn og er ikke på nett overhodet. Men som en 5 åring, den ser det jo ikke selv....

    SvarSlett
  105. Nå må dere slutte å kalle kongonesere for apekatter! Aper er faktisk intligente dyr. Ikke fornærm dem med å samenlikne dem med folk fra Kongo.

    SvarSlett
  106. Håper 60 minutes får snusen i denne saken snart. Så kan gutta utleveres til AS Noreg og dømmes rettferdig og på sannferdig grunnlag, og MongoKongo tør ikke ta livet av de. Og hele verden vil le av hvor latterlig, korrupt og useriøs regjeringen i landet er. Det som er trist er at Kongolandet vil lide av sanksjoner som vil komme, og det går ut over de fattige som bor på f.eks bygda og trenger bistand fra sånne som Norge, mens de korrupte statstoppene fortsatt vil gosse seg med private fly og gåselever...Synes det tok kaka når de krevde at Kong Harald her på bjerget måtte komme på banen. Kravet på 3000 milliarder (som er et Donald-Duck-barnslig tall) blir lissom sekundært. Alle med rett IQ vil jo bare hånle av sånt, og automatisk på grunnlag av dette ikke lenger ta noe de kommer med som seriøst. Men at de ikke ser dette selv er jo i seg selv helt utrolig?

    SvarSlett
  107. Foreslår at vi bytter Hans Majestet Kong Harald mot "gislene".

    SvarSlett
  108. Kongo Mongo i fra Kongo Gi dem en Banan og Bare 1 og da ordner resten av seg selv Til og med de som er i Norge vil reise ned å sloss om den

    SvarSlett
  109. Både Moland og French kommer til å bli dømt til døden. Noe de har vært for lenge siden.. Man kunne skjønne lett at dommen allerede var bestemt før rettsaken startet. Retten i Konge er et sirkus, og det eneste det dreier seg om er ikke rett eller galt, men penger. De vil presse mest mulig penger ut av "rike" Norge.
    Jeg er veldig sikker på at Moland og French er uskyldige, og som de sa i dagbladet i går når de gjorde rette for hva som egentlig skjedde den kvelden, så er det de 2 vitnene som satt sammen med dem i bilen som har drept sjåføren, og prøvde å rane "de hvite invandrerene". Hva hadde Moland og French i å tjene på å drepe sjåføren? Og trente militære som de er ville de ikke ettarlatt seg noen vitner hvis det var det som var planen.
    Alt er bare tull!


    Kjør FSK inn! Redd dem før det er for sent!

    SvarSlett
  110. Sven Åke Svensson28. august 2009 kl. 06:50

    Jeg vil bare understreke atter en gang at det som gjør at norge burde gå inn i kongo med styrker er den store nasjonal fornærmelsen og mangel på rettferdig rettsak der nede. Om gutta har gjort det er ikke min sak i det hele tatt.

    SvarSlett
  111. saken er jo helt latterlig og det beviser hvor farlig uvitenhet er!

    Håper de to kommer ut av det med skinnet i behold. Det kan bli en skikkelig bra film!

    SvarSlett
  112. hvorfor i all verden drar der aper inn i denne saken. Aper er ganske intelligente, de er ikke saa dum i hodet som kongo-suppene

    SvarSlett
  113. Nordmenn som kanskje har gjort ugang i utlandet resulterer i milliard straff. Så når etnisk norske i Norge dreper, voldtar og lager kvalm (prøver ikke å være rasistisk her altså) så burde vel vi også kanskje "saksøke" Pakistan, Afghanistan, Irak, Iran osv for like mange milliarder. Hvis Kongo velger å legge skylden på det Norske folk, som med sine skattepenger hjelper kongo med millioner i året, ja hvorfor da ikke stoppe alt av bistand til Kongo. Og da får vi se om det blir en rettsak og dødsstraff...

    SvarSlett
  114. Og hva kan den norske stat hjelpe med da ? Synes det er helt grusomt å sitte å se på den urettferdigheten som blir begått der nede mot de to nordmennene. Klarar ikke engang lengre å se det humoristiske for jeg blir så eitrende forbanna rett og slett..

    Hva kan NORGE gjøre for å hjelpe sine borgere som blir behandlet så urettferdig og stygt der nede i neandertaler-land..?? Det undres jeg virkelig på...

    SvarSlett
  115. Dette har gått over stokk og stein.
    Bevisene de har holder ikke mål.
    De har ikke fått lov til å uttale seg og uansett hva de sier kommer de til å vri og vende på det.

    Synd at dette skal gå utover hele befolkningen i Kongo. Støtten Norge sender ned dit går nok gjennom et mellomledd som i mange andre korrupte land (Zimbabve). Dette mellomleddet er trolig de samme som sitter å styrer domstolen her. Tragisk.

    Disse gutta bør nok få forklart seg skikkelig slik at man får litt bedre innsyn i saken. Men det virker ikke ut som det er lurt å si noe, siden påtalemyndighetene har en "synsk" advokat og knallharde bevis.

    SvarSlett
  116. PS det var afrikanere som begynte med slavehandel. Nord-Afrika vel og merke, men fortsatt Afrika som "fant opp" slaver. Å bruke kolonitiden og apartheid som unnskyldninger for hvorfor de oppfører seg som vi gjorde på 1800-tallet er....... vel bare en unskyldning. De har en tiggekultur og megete late mannfolk, dette er ikke heldig hvis de ønsker fremgang i landet Kongo, ikke bare skyld på alt og alle rundt dem.

    SvarSlett
  117. Nei så mange morsomme innlegg. "Send våre gutter ned og hent de uskyldige ut". hehe.

    Vi vet ikke hva de to gjorde der nede. De var vel på oppdrag, kanskje fra en fremmed makt, kanskje ikke så vennligsinnet over Norge engang. De gutta jobbet for penger og det er ikke viktig hvem man jobber for så lenge betalingen er OK. Man tar da en del risker. De har tydeligvis vært litt amatørmessige og rotet det til.

    Dere har nok sett altfor mange amerikanske Rambofilmer. Hvorfor skal man sende noen i det hele tatt for å redde noen som ikke en gang sier hva de drev med? Forresten hva slags slagkraft har Norge som skal "nuke" Kongo? Hvor er alle de nukes?

    Kanskje er de redde for å si hva de gjorde fordi de da vil bli skutt fortere enn kongoleserne klarer å henrette dem?

    De får da tåle den farsen de selv var med på å sette igang. Sorry Mac.

    Verden er ikke svart-hvitt folkens.

    SvarSlett
  118. Slenger meg på bølgen og lurer på hva mange nordmenn tenker med?

    Det har kommet så mange usaklige argumenter at jeg vet ikke hvor jeg skal starte men la meg prøve.

    1. Dere kaller Kongoleserne apekatter? Kjære dere, men om dere alle hadde tatt en klasse med arkeologi eller historie ville dere alle visst at vi STAMMER ikke fra apene, vi er en apesort, alle som en, hvit som sort! Her kan dere argumentere alt dere vil, men det er faktisk tilfellet.

    2. Å stoppe "krana" for støtte til Kongo som dere alle sier er lettere sagt en gjort. Om dere hadde fulgt litt med i avisene de siste førti døgn ville dere fått med dere at Norge sender ingen direkt hjelp til Kongo, vi sender penger ut gjennom diverse kanaler som bruker disse pengene hvor det trengs. Skal vi da slutte å sende penger ut til noen uland? Fordi landet Kongo oppfører seg på en dårlig måte? Jeg kan tenke meg at de fleste her var i mot kollektiv avstraffelse da de gikk på skolen, så tenk dere om i mer enn to sekunder, vi kan ikke øremerke pengene våre, og vi kan ikke skru igjen krana uten at det får store politiske konsekvenser for staten Norge.
    Om du ikke føler for å gi penger på en øremerket tv-aksjon for Kongo eller slik, ja så er det ditt valg.

    3. Å rette krig mot Kongo slår meg ikke akkurat som det smarteste å gjøre? Om dere tenker dere om litt så tror jeg vel dette ville stilt oss i et dårligere lys internasjonalt enn det Kongo allerede er i?
    Norge blir ansett som et land som er handlekraftig og rasjonelt, skal vi ødelegge dette bare fordi to personer blir urettferdig behandlet? Jeg er sikker på at dersom det kommer til det at de blir dømt til døden vil UD og staten Norge som dere alle snakker så mye om være der i en mye større grad en det vi hittil har sett! Det er noe som heter diskresjon!

    4. Og til denne ene personen som skriver "Jeg er skuffet over Hans majestet Kongen!" Hva i alle dager? Hva skal kongen gjøre? I Norge er kongen kun en gallions figur, skal han sale på sin hvite stolte ganger og ri inn i Kongo med brask og bram? Igjen er det noe som heter diskresjon og rasjonalisme, selv om Kongo er et uland gir ikke dette oss rett til å overkjøre dem totalt. De må få kjøre sine rettssystemer som de syns passer seg, så får vi heller gripe inn og endre dommen.

    Og en siste tanke, tenk om dette var snudd andre veien... Tenk om et land hadde lagt seg så til grader opp i en rettsak vi hadde holdt? Vi ville vært så irriterte og harme at det halve kunne vært nok. Det norske rettssystemet og det kongolesiske rettsystemet kan ikke sammenlignes, men likevel, det er deres fulle rett til å føre en rettsak i sitt land akkurat slik de vil!

    Jeg oppfordrer alle til å tenke seg om litt mer enn to ganger og slutte å komme med rasistiske og tåpelige innspill!

    SvarSlett