mandag 10. august 2009

Eh ... en naturlig reaksjon?

Bildet av Tjostolv Moland, som smiler mens han vasker blod fra bilen hvor sjåføren Abedi Kasongo ble drept, har skapt reaksjoner både i Kongo og Norge.

- En naturlig reaksjon, mener drapstiltate Moland.

Bildet kommer til å bli lagt fram som bevis i retten. Det tror jeg er dårlig nytt for Moland.

For hvordan i alle dager kan det være en naturlig reaksjon å stå og glise mens man vasker bort blodet der en mann nettopp har blitt drept?

Blogglisten

62 kommentarer:

  1. Ja det kan man si...........

    En ting er å vise at man er lettet, men hvorfor vaske vekk blodet fra bilen mens man smiler, og dersom de ble angrepet etc, hvorfor da ikke ta kontakt med politi etc før man vasker vekk evnt spor etc??

    Nei, de er så skyldige som man kan bli, og håper de blir sittende i fengsel der nede i maaange år!!

    Pål fra Stavanger

    SvarSlett
  2. Galgenhumor er den beste måten å avreagere på for folk som er vant til litt andre tilstander enn her hjemme. det er alltid to sider av en sak og heldigvis ikke opp til deg og avgjøre rettsaken.

    SvarSlett
  3. Helt klart skyldig

    SvarSlett
  4. vel. hvis jeg forteller noe grusomt, kan det hende det kommer et ufrivillig smil, selv om jeg syns det er helt forferdelig og ikke noe å smile av! kanskje en måte å avreagere på, som en nevnte ovenfor. heldigvis skal ikke jeg avgjøre!

    SvarSlett
  5. To sider av saken hvor den ene er sann og en annen er usann... en person som klarer å vaske blod fra et menneske mens han ler er helt klart en person som er i stand til å drepe!

    Hadde DU klart å vaske varmt blod fra et drept menneske?

    SvarSlett
  6. 1. Dere vet tydeligvis lite om å takle slike harde situasjoner, man må utvikle en slik slags form for humor når man stadig ser døde folk, dine kollegaer/kamerater dør. For å ikke miste motet må man finne en teknikk som gjør at man på en måte ignorerer dette. Sier ikke at tjostolv er uskyldig, det vet jeg for lite om til å uttale meg om.

    Pål fra Stavanger:

    Politi, beviser etc. fungerer ikke helt på samme måten der som her hjemme.

    Hvorfor vil du ikke ha de tilbake til norge?
    Hvert eneste år tar norge imot hundrevis av innvandrere som har gjort eller vært med på lignende handlinger. Skal våre landsmenn bli fryst ut mens innvandrere skal komme inn?

    SvarSlett
  7. Ikke an gang "Pulp Fiction" gutta lo mens de utførte denne jobben...men det var jo bare film da!! :p

    SvarSlett
  8. Minner om at det norske brannvesen og ambulansepersonell vasker varmt blod flere ganger daglig, dette er noe man venner seg ganske fort til. Tjostolv har såvidt jeg har lest i media vært med på litt av hvert både militært og senere på egenhånd, ser ikke noen grunn til at dette skal styrke mistanken mot han.

    SvarSlett
  9. Jeg pleier å glise når jeg er lettet. At dette kan være et bevis for at de har drept sjåføren er vanskelig å fatte. Men det er desverre slik at folk blir dømt av de merkeligste indisier. slik har det nok alltid vært.

    SvarSlett
  10. Jeg trodde bildet var en manipulasjon. Ikke det nei. Det er en avreagering. De er antageligvis skyldige som bare F. Det har kommet så mye spooky frem av deres virksomhet dere nede at det er helt utrolig. Jeg håper rettferdighet skjer fyllest. Det virker på meg som politiet dernede har gjort et godt håndtverk.

    SvarSlett
  11. ser jo veldig ut som om noen har skutt enten fra passaser sete eller igjenom passaser vindu ihvertfall.
    de har alle bevis i mot seg: dette bilde falske SIG ID falsk nato ID.
    i tillegg er det eks-soldater som sikker er vant til å skyte og smile.
    disse blir dømt til dødstraff.

    SvarSlett
  12. en gjeng med bedrevitende som sitter der i Norge ja, hvor mange av dere er det som har vert borte i en situasjon som dette?
    Ja galgenhumor er en maate som ofte brukes for aa takle slike situasjoner. bildet beviser ingenting....

    SvarSlett
  13. Hvorfor ta bilde i det hele tatt? Det er skrudd å ta bilde av at man vasker blod ut av bilen der en person nylig har blitt drept og man selv har stukket avgårde - uansett hvem som har drept vedkommende.

    SvarSlett
  14. Er det norsk ironi man kaller det?

    Bildet er grusomt.

    Det er forståelig at innbyggerne i Kongo er opprørte. Hele historien stinker.

    SvarSlett
  15. For noen jævla drittunger.

    SvarSlett
  16. Vanskelig å si..

    Men selv har jeg det med å galflire når jeg får høre at noen jeg kjenner har dødd, fordi det er min måte å reagere på dessverre. Og jeg klarer ikke tørke av meg fliret heller. Betyr ikke at jeg har drept vedkommende av den grunn :p

    SvarSlett
  17. Ja, det er lettvint å sitte i trygge Norge å dømme. Med den tankegangen så får vi håpe for samferdselsministeren sin del at hun ikke blir fotografert smilende ved en vei. For da bærer det rett fengsel! Med så mange trafikkdrepete vi har i dette landet så snakker vi vel om Norges verste seriemorder gjennom tidene?

    SvarSlett
  18. Dere har ingen rett til å avgjøre om de faktisk er skyldige eller ei. Dere vet bare det dere leser, men dere vet ikke det de der nede vet omkring denne saken.

    Er imidlertid enig i at galgenhumor (eller en annen teknikk) er viktig for at man ikke skal miste motet.

    På min side tror jeg eller sier ingen ting om saken, for de kan enten være uskyldige, eller så er de svært utspekulerte.

    SvarSlett
  19. Jeg kan ikke si at folket er så "Saklige" når saken er om en innvandrer,men men.
    Alle de som er litt oppegående kan se at en person som smiler og vasker blod og tar bilde av det,stemmer ikke med det de har fortalt.
    De har drept noen, henrettet han, vasker blodet mens de ler av det,for de er så tøffe.
    Motorsykkelen som de har sagt er ødelagt er helt fin.Falske id kort osv. Eneste de har gjort feil det er at de tar folk der nede for å være uvitende bonder, men til slutt så viser det seg at allt peker på at de er skyldige.
    Dette med bildet er rett og slett bevis på at de er psykopater,og at det er ikke første gang de har gjort det. Og gjett hva, De er Norske.

    SvarSlett
  20. Du står ikke og gliser når et medmeneske er brutalt myrdet !!!!!!

    SvarSlett
  21. Hva i all verden har disse gutta drevet med. Det er noe som ikke stemmer med helheten av det som blir formidlet i media.
    Hva er sannheten i denne saken?
    Den tror jeg bare det er gutta som vet.

    SvarSlett
  22. ...bildet taler for seg selv...

    SvarSlett
  23. Tror dere det hadde hjulpet hvis han hadde grått? Noen må våkne opp og innse at verden er ganske mye tøffere enn dere tror

    SvarSlett
  24. er flau over aa vere nordmann, det er ikke de i Kongo jeg er flau over, men dere, en gjeng med suppehuer som lever i et land der hvor alt blir servert paa fat. kom dere ut i verden, saa for dere fort gjort dere opp en helt annen mening om saker og ting, ting er ikke som i Norge....
    er dritt lei alle dere som sitter der hjemme aa doemmer andre uten grunnlag.
    Jarle

    SvarSlett
  25. Se på hvordan han smiler - det er et fandenivolsk smil som forteller han godter seg.

    De som kan litt om menneskelig mimikk og kan ansiktsanalyse vil raskt se hva dette er.

    SvarSlett
  26. noen gang blitt skremt for så og vræle ut i latter så fort hjernen sjønner at du ikke kommer til og bli skadet?

    naturlig reaksjon til kriblende adrenalin og disse gutta har vel sett en dauing eller to før

    forsåvidt så er det vanskelig og kommentere saken fra lille norge,

    og det og ringe politiet ute i villmarka i afrika er vel lettere sagt en gjort, er vel ikke så mye dekning på mobilen uti der så di vaska vel bort blodet for og slippe og sitte i en blodpøl for og kjøre til nærmeste by

    og hvorfor flykta moland ut i villmarka mens french ble tatt

    sånn som jeg ser det så kan det vel stamme fra manglende uniformer og at di trodde det var samme gjengen som kom tilbake

    men igjen om man studerer blod bildet så ser man at det må ha blitt skutt fra høyre side og det er underlig at ikke moland eller bilen skulle ha noen ytre skuddskader noe som politiet i kongo helt sikkert har fått med seg

    men moro at to norske menn får så mye mediaomtale mens det blir drept, lemlestet, utnytting av folk og ressurser i en langt større skala i det møkkalandet

    SvarSlett
  27. "Hvis du lever av sverdet, vil du dø av sverdet" - dårlig oversettelse men lett å forstå. Skal ikke, og kan ikke dømme disse guttene, til det har jeg for lite informasjon. Men det virker svært undelig at de etter å kommet seg uskadd fra et angrep finner tid til å vaske blod OG ta bilde mens de åpenbart morer seg.....

    SvarSlett
  28. Humor er sentral del i militære operasjoner og er for mange en måte å takle hendelser, ikke tegn på psykopati. (Psykopater reagerer som oftest ikke i det hele tatt) Mennesker som opplever å bli skutt på for eksempel kan plutselig reagere med å le istedet for å skrike.
    Jeg er enig med andre her og velger å ikke uttale meg de er skyldige eller ei. Det er hull i forklaringene til de tiltalte, men det er like mange hull i etterforskningen.

    SvarSlett
  29. Kanskje du kan dra til utlandet og føle død, blod og elendighet på kroppen før du uttaler deg om dette. I stedet for å leve livet bak skjermen din og masseprodusere disse bedrevitende og liksomkorrekte innleggene dine.

    SvarSlett
  30. kunne likegodt tatovert GUILTY i pannen på det bildet der.. syke folk

    SvarSlett
  31. Galgenhumor er faktisk en vanlig måte å kunne takle ekstreme hendelser. Har selv hatt galgenhumor sammen med medsoldater der vi har gått patrulje med skarpladd våpen utenfor norske grenser. Men det er det ikke alle som har opplevd i sine trygge liv hjemme foran datamaskinen hvor innsyn i saker foregår igjennom redigerte og sensurerte skrifter.
    Om de er skyldige eller ikke kan ingen bedømme uten tekniske bevis.

    SvarSlett
  32. Dere som sier at de ikke er skyldige er latterlige, det er bare å innse at nordmenn også begår drap!! Vi ser på oss selv som uskyldige engler, men gjett hva; det er vi IKKE, og spesielt ikke disse to gutta. Det er greit at noen reagerer slikt, men å ta BILDE av det?! Hvor dum er man da?
    Jeg tror nok de fleste skjønner at de er uskyldige, men ikke vil innrømme det. Hvis de virkelig hadde vært uskyldige, og ikke hadde hatt så mange bevis mot seg så ville Norge gjort mye mer for å få dem tilbake hit. Men jeg tror alle skjønner at disse guttene er kriminelle, og at de fortjener å være der dem er!

    SvarSlett
  33. For det første, ikke stol på det som dere hører i media. Det må de fleste oppegående nå ha skjønt.
    For det andre, det å smile når en kamerat tar et bilde, gjør de fleste, uansett hva man holder på med, og det med at latteren sitter løst i tragiske situasjoner er ganske naturlig. Ble selv kontaktet av en journalist etter et plutselig dødsfall i Norge, der jeg kom smilende ut av et nabohus, og han sa at han iallfall ikke skulle bruke det bildet i avisa (selvfølgelig lo journalisten også!)
    For det tredje - etter etter selv å ha vært i Afrika i ett år og jobbet sammen med afrikansk politi, skjønner jeg at nordmennene ligger tynt an, bevisføringen der er innimellom ganske hårreisende, og dommerstanden iblant rimelig korrupt, uten at jeg kan si noe om dette er tilfelle i denne saken.
    Til alle dere som sitter hjemme uten å vite hva dere snakker om, kan jeg bare si "bli voksne" og kom dere ut av sofakroken.

    SvarSlett
  34. Hadde de to nordmennene hatt utenlandisk statborgerskap ville hver eneste nordemen i hele Norge trodd dem er skyldig.... men nå ser jeg noen av dere tviler...patetisk

    SvarSlett
  35. Jeg gremmes av de som uttaler seg så bastant på at de er skyldige etter å sett dette bildet.Som flere påpeker det faktisk en vanlig reaksjon når man har opplevd noe slikt de har fortalt de gjorde.Har arbeidet i psykologien i flere år,og har sett mange merkelige reaksjoner både på "friske" og "syke" mennesker.Jeg aner ikke om de er skyldige så derfor roper jeg ikke ut "SKYLDIG" eller IKKE SKYLDIG".Det er også viktig å ta med at dette landet er helt ute av kontroll når det gjelder grupperinger med våpen.Landet er kjemperikt på diamanter bla.Så rull inn og ta en sigg.

    SvarSlett
  36. Dette bildet beviser ingen skyld i mine øyner.

    Det er ikke vanskelig å se det ikke er noe ekte gledes-smil akkurat. Hvis forklaringen deres er sann om hendelsene i forkant og jeg var i deres sko hadde jeg reagert sannsynligvis på samme måte, adrenalin til tusen i kombinasjon med ting kan bare være latterlig gale inniblant.

    På den annen side kan uttrykket virke ganske psykotisk så det kan og være en annen sannhet en disse forklarer om hva som hente i forkant.

    Så jeg kan ikke se dette beviser noe.

    SvarSlett
  37. Arne skriver: " det å smile når en kamerat tar et bilde, gjør de fleste"

    *Kremt*

    Og de fleste har også opplevd et drap og tar bilde av det i tillegg?

    Det er heller ikke et "uskyldig smil" akkurat.

    SvarSlett
  38. Jaja... å ta seg tid til å fotografere kompisen sin som vasker blod fra bilen etter et drap som nylig er utført... -virker helt sykt..... men for all del,-de får nok en rettferdig rettsak

    SvarSlett
  39. Greit, jeg kan til nøds forstå at man kan smile som en første reaksjon på at noe så dramatisk har skjedd.

    Men, deretter burde de kommet til fornuft og tatt mer informative bilder til bruk som bevis for politiet, og så la være å tørke vekk blodet! Hvis de er så profesjonelle som de vil ha det til, så vet de at de ikke skal forspille bevis!

    SvarSlett
  40. Tidligere Soldat med erfaringer fra Afghanistan10. august 2009 kl. 20:42

    Spør gutta som har hatt utenlandstjeneste som har opplevd mer enn noen egentlig ønsker. Selv om bildet ser helt forferdelig ut, så er det ikke noe konkret bevis. Man kan kun spekulere...

    Nordmennene har tidligere uttalt at de har et par ess i ermet, la oss vente å se hvilke beviser de har i rettsalen.

    SvarSlett
  41. Uansett skyldig eller ikke, så blir det vel neppe husket som historiens største sjakktrekk og ta (og ikke minst beholde) dette fotografiet.

    SvarSlett
  42. Arne, Afrika er ikke ett land.

    Er enig at man ikke skal forhåndsdømme, men ingen ville hatt noen som helst tro på at de hadde vært uskyldige om akkurat tilsvarende hadde skjedd i Norge.

    SvarSlett
  43. Får håpe tvilen kommer tiltalte til gode som det bør være.

    SvarSlett
  44. Nordmenn i et nøtteskal. Bare pga et grotesk bilde vil man avskaffe demokratiet. Bra folkens, snart blir vi aper igjen.

    SvarSlett
  45. Ser vi har noen Frp-snurrebasser her. Alle saker kan relateres til hvor slemme innvandrere som kommer til Norge er... Selvom det ikke er ubestridelig bevis er en leiesoldat som gliser som om han har fått en sugejobb av Pamela når han står med blod til albuene tilnærmet skyldig i de fleste rettsaler. De har allerede med overlegg skadet den norske stats rykte ved å bruke sine utgåtte forsvars-ID.

    Og om kongoleserne er så ille som nesten alle skal ha det til, hvorfor kom noen av nordmennene levende ut av regnskogen? De kunne blitt avrettet i stedet for tatt til fange, og ingen ville fått vite noe.

    La leiesoldatene segle sin egen sjø. Det er en del av risikoen når man er i en bransje hvor man dreper for penger.

    SvarSlett
  46. Et prinsipp i et demokrati er at ingen er skyldige før de er dømt. Ingen her på berget kan si om de er skyldige eller ikke. Det at en som er arrestert og siktet for et drap lyver, er ikke noe nytt. Det at politiet tar feil, er heller ikke noe nytt, både i Norge og i utlandet. Vi kan mene og tro, men bare French og Moland vet sannheten. Av og til kommer sannheten fram, av og til ikke.
    Skulle gjerne sett reaksjonen til mange av dere hvis dere havnet i en eller annen knipe ute i ingenmannsland.
    Og mange er sikkert glade for at deres partybilder ikke blir brukt som bevis i en rettssak i et utviklingsland. Da tror jeg mange ville kunne bli dømt for det ene og det andre.
    Og hvordan kan man si om det er skutt fra høyre eller venstre ut fra bildet, har dere kurs i blodsportolkning fra FBI? Nei, vent å se, folkens, noen blir sikkert overrasket (kanskje jeg selv?)

    SvarSlett
  47. kan godt hende at dette er normalt!? men det virker unektelig pussig ut. mener jeg har fulgt relativt godt med i denne saken, og trodde de stakk fra bilen i frykr for sine egne liv? og om de hadde bråttom, så var ikke det tid å sted å vaske bilen.. blir jo litt i tvil når en ser et slikt bilde, men aktor bruker dette for hva det er verd.

    SvarSlett
  48. Men hvorfor ta bilde av elendigheten? Det er noe som skurrer i denne saken og det har det gjort fra dag en. Men om det er gutta som har "lekt" en veldig farlig lek, eller er ofre for et komplott/ransforsøk, det er umulig å vite. Men å avbilde det store fliret når han vasket blodet, ja det må vel være det å be om problemer. Men; å være dum gjør ingen til morder!

    SvarSlett
  49. Tosk!

    Hadde du hatt et snev av erfaring der du stilles mellom liv og død hadde du forstått denne saken. Du er jo like innbitt som de blodtørstige kongoleserne!

    Da jeg og kompisene overlevde en eksplosjon 10 meter fra oss under et opphold i Bosnia, var reaksjonen vår latter, glede, seiersdans etterfulgt av et par high-fives. At 6 andre sivile mennesker omkom brydde vi oss egentlig pent lite om der og da.

    Kom deg ut av de fire veggene dine, se deg litt rundt om i verden og legg fra deg den stygge uvanen din som besserwisser.

    Kom deg ut av de fire veggene dine, se deg litt rundt om i verden og legg fra deg den stygge uvanen din som besserwisser.

    SvarSlett
  50. Saken er ihvertfall så fishy, at jeg personlig har svært liten tro på disse to er helt uskyldige.

    SvarSlett
  51. Eeehh. Til dere som sier at alt blir servert på sølvfat her osv, og at vi ikke har vært i utlandet og sett død og blod osv. Hva mener dere egentlig med det?? Er disse soldatene/leiemorderne en ressursfor Norge??

    SvarSlett
  52. dumme, dumme gutter... håper de råtner der nede

    SvarSlett
  53. Som eks-soldat i det israelske militæret, så må jeg si at jeg skjønner godt hvorfor karen smiler.

    Det er en naturlig reaksjon. Om disse gutta er skyldige eller ikke aner jeg ikke fordi jeg ikke har fulgt med, men akkurat det at han gliser er utrolig vanlig. Jeg har ledd meg ihjel av situasjoner hvor gode kamerater har dødd.

    Kall det sosiopatisk, men det er slik pissredde 18 åringer som blir kasta inn i en krig de hverken forstår eller er klar for å kjempe klarer seg igjennom alt drittet.

    Om disse gutta her er skyldige? Aner ikke. For alt jeg vet, så kan han godte seg veldig i døden til han karen.

    Men, nordmenn som sitter og er sjokkerte: Ta dere en tur ut i verden. Du opplever fort at det finnes mye verre ting enn å vaske vekk varmt blod og glise.

    SvarSlett
  54. Det er faktisk ganske vanlig at folk begynner å le når en nær har hatt en brutal død. Det er vanlig at mange ler i en begravelse og det er vanlig at folk ler nervøst (ikke viljestyrt).

    Et fotografi viser hverken historie eller fremtid. Det viser et hundredels sekund og kun det.

    Bildet er ikke verd noe som helst fordi et bilde aldri kan bevise et menneskes følelsesliv. Heller ikke et innlegg på en blogg sier mye om den som skriver. Man kan danne seg inntrykk av skribentene, men jeg tror at de skjelden samsvarer med virkeligheten.

    Sannheten om et følelsesliv kan ikke bevises. Man kan legge mange inntrykk sammen og si at "det kan virke som at". Mer er det ikke.

    SvarSlett
  55. Til anonym kl. 21:09 hva har det med saken å gjøre? Er en basehopper som utløser farlige redningoppdrag fordi de blir hengende fast i fjellveggen en ressurs? Eller narkomane på Plata i Oslo, eller somaliere som sitter på Grønland og tygger khat? Eller trygdemisbrukere som klager på vond rygg, men allikevel kan jobbe svart og tjene dobbelt? Om de er ressurser eller ikke er en helt annen sak, her er det snakk om et glis i en situasjon som få av oss har vært med på, frivillig eller ikke.
    Når så mange sier "se dere litt rundt omkring", så er det fordi Ola Dunk er ganske egosentrisk og tror at han vet best, og at det norske er ufeilbarlig og best, men slik er det ikke i virkeligheten. Mange nordmenn er blitt gode kopier av en typisk amerikaner, dessverre

    SvarSlett
  56. dumme, dumme gutter... håper de råtner der nede

    SvarSlett
  57. Det er enkelt å danne egne meninger rundt hvem som er skyldig i drapet på Abedi Kasongo.
    Har de norske gutta virkelig skutt en sjåfør i Kongo? Er virkelig nordmenn i stand til å gjøre noe så grusomt som å ta livet av noen?

    Det håper jeg den retten finner en korrekt avgjørelse på og at ikke mine synsinger eller tanker påvirker de.

    I mitt hode så surrer SIG rundt som en tikkende bombe. Hva SIG står for kjenner jo de aller fleste.
    De karene der er ikke akkurat kjent for å være noen pyser, det kan de jo heller ikke når de fremmer seg selv blant verdens beste sikkerhets selskap.

    Det som tikker i mitt hode er SIG hevder selv de tar alt av oppdrag... kriminelle oppdrag også?
    POT har jo ikke noe på SIG, SIG utfører ikke oppdrag i Norge....

    Det jeg tenker mest på er at to blant de mest erfarne SIG ikke har fått registrert hvem som har skutt, hvor skuddene kom fra osv.. Her prater man om to blant de beste SIG folka.. som er ekstremt godt trent.

    At Moland flirer når han tørker blod ville ikke vært fellende bevis i en Norsk rettssak, derimot medvirkende indisier til fellende dom i Kongo og Norge.

    Når de to Cowboyene som slike folk ofte blir kalt i slike miljøer ikke kjenner til at våpen er med på en tur er bare tull og tøys.. Så naiv kan man ikke være å ikke hevde når tankene er plassert på eliten av elitesoldater.

    Nei jeg tror og under fortsatt på hva gjorde de to SIG gutta ute i jungelen?. Event rekognosering er jo bare tull. Det forstår vel alle?. Men klart det kan være elementer inne i de event turene som gir særdeles store økonomiske gevinster. Pay and Kill eller hva annet man måtte tenke seg..

    Kjært barn har mange navn, den ene tiltalte benytter et ”nikk” som er for nærliggende en film med cowboyer og leiemordere... sorry men Siden SIG påtar seg alle oppdrag er det enkelt å gi hjernen fritt spillerom.

    I Kongo sier de tiltalte at folket dreper for småpenger, det tror jeg på. Men i vesten dreper de fordi de har lyst..det vet vi jo.

    SvarSlett
  58. Norsk etterforsker har sagt at i en norsk rett ville det politiet i Kongo har, holdt til fellende dom.... Da er de heldige om de slipper unna i Kongo.

    SvarSlett
  59. Skyldige eller ikke skyldige. Hva er uansett poenget med å knipse dette bildet i det hele tatt? Som ett minne fra turen? "Dette må vi vise gutta!!" Strengt tatt ingenting å lime inn i ett album ihvertfall.

    SvarSlett
  60. Kan en i Norge bli dømt på de bevisene kongolesere sitter på? Svaret er JAAA
    Norge er det verste stedet å døme menesker bare på indicier uten bevis.
    De er skyldige 1000% så heng dem ofentlig.

    SvarSlett
  61. Er det bare 10 år gamle kuker som kommenterer her eller? Hvis noen her i Norge mener di har fått nok informasjon til å dømme om di er skyldige eller ikke, så burde jo for faen de i Kongo også kunne se det. Dette blir en litt usaklig kommentar, men blir litt irritert.

    - Alle kan mene hva de vil om at artigkarene smiler og fotograferer blod osv, men for faen, ikke spring rundt å døm de.

    - Ingen her i Norge har peiling på om de er skyldige eller ikke. Jeg for min del synes det er merkelig hele opplegget til nordmennene, at de har falsk ID, lyver om MCen og smiler mens de tørker blod.

    SvarSlett
  62. Kom over en rettsak en gang der en psykiater hevdet at et av vitnene smilte ufrivillig i stedet for f.eks. å gråte på grunn av sjokket hun hadde vært gjennom, dvs. at det var en psykisk reaksjon som hun ikke kunne stort for... Vet ikke om noe lignende kan være tilfelle her. Det virker morbid, men når mennesker går gjennom ufattelige ting, er det kanskje ikke godt å si hvordan de reagerer på det de har vært gjennom

    SvarSlett