tirsdag 18. august 2009

Dødsstraffen er faretruende nær

Rettssaken mot nordmennene som står tiltalt for drapet på den kongolesiske sjåføren Abedi Kasongo, væpnet ran og spionasje, startet før helgen.

Etter mer enn tre måneder i fengsel i Kongo skal nordmennene omsider forsvare seg mot de svært alvorlige anklagene. De risikerer dødsstraff dersom de blir funnet skyldige, skriver VG.

Jeg tror dødsstraffen er faretruende nær.

Aktor forteller i dag at han skal knuse de drapstiltalte. Det er selvsagt noe han må si, men det lover ikke veldig godt for de to nordmennene.

Jeg vet ikke helt hva det er, men denne saken har gitt meg en vond følelse helt fra den dukket opp. Jeg har ingen formening om de er skyldige eller ikke, men det er noe med måten mediene legger frem saken på som gjør at jeg ikke er altfor positiv til utfallet.

Men jeg skjønner fortsatt ikke hvordan det kan være en naturlig reaksjon å smile til et kamera mens man vasker vekk blodet til en nylig drept person?

Blogglisten

42 kommentarer:

  1. ta et par år i en krigs sone hvor du havner i nærkamper, så forstår du at du må takle ting på en annen måte enn "normale mensker. Du har vel selv opplevd og reagere anderledes enn du hadde forventet på helt "normale" ting som f.eks en kjæreste som har dumpa deg eller noe annet dumt. Da kan du vel kansje fårestille deg hvordan det er vist du havner oppi en skyte episode som nær kunne kostet deg livet.

    SvarSlett
  2. Ta det med ro. Kongo henretter ikke etnisk norske statsborgere...

    SvarSlett
  3. Sorry "anonym" men jeg tror ikke det roede passet fra lille norge hjelper dem noe saerlig naa...Den norske staten vet mer om denne saken enn som saa. Som soldater fra "spesial stryrkene i nord" velger det norske militaeret og regjeringen mer eller mindre aa snu dem ryggen.Jeg tror de to tiltalte er klar over dette. Drap eller ikke...to leiesoldater paa ferie er ok,..men i Kongo? og det uten aa vaere paa oppdrag? neppe..MEN dette blir bare tanker fra min side...spekulering heter det vel.

    SvarSlett
  4. Alt her er bare oppspinn, det er de to vitnene som har begått dette drapet, deretter med våpen tvunget guttene til å vaske blod av bilsetet. Tar så bilde av dette med guttas mobiltelefon for å ha beviser til politiet. Utspekulert måte å "rane" to hvite menn på. Ikke fordi gutta hadde verdier, men for å få en klekkelig erstatning gjennom en rettssak.

    SvarSlett
  5. Kongo har beskyldt to norske statsborgere for spionasje for Norge, drap og væpnet ran.. og stillt de for militær domstol. Hvor er UD? På tide å komme litt skikkelig på banen.. Ikke sikkert norsk vente å se politikk er riktig her.. Her bør UD trå kraftig til verks og be om umiddelbar utlevering. Skyld eller ikke skyld. Går ikke an å respektere rettsvesenet til en forbanna bananstat som denne. Dette har utviklet seg til en forbanna farse!!

    SvarSlett
  6. Jeg husker en lignende sak fra MacGyver. Det vi må gjøre er å sende inn en "norsk MacGyver" for å bryte de ut av fengselet :-p

    SvarSlett
  7. Er vel det man må regne med når man leker leiesoldat for tvilsomme security-firma i krigssoner. Tough luck.

    SvarSlett
  8. Jeg mener at alt bare er bull-shit!
    Hvis disse to norske karene skulle ha lyst til å drepe noen, er de vel neppe så dumme at de drar til Afrika/Kongo for å gjøre det?!
    Da finnes det jo ikke noe bedre sted enn Norge...
    Neei, det er nok noen helt andre enn hva vi tror som står bak dette.

    SvarSlett
  9. Hvis den Norske stat betaler penger her, kommer vi til og se flere tilsvarende saker i fremtiden. Men for et kjempekomplott hvis alle er med på det, hehe bare en idè.

    SvarSlett
  10. Hvorfor Rane noen i Afrika? Hvis dem er leiesoldater/spioner så synes det jeg det våpenet dem fant var ganske primitivt, en avsagd hagle? Hadde jeg dratt til Mongo/Kongo så hadd jeg ihvertfall tatt med meg noe litt mer sofistikert våpen..Men det er meg!

    SvarSlett
  11. Det er en skandale at det UDI ikke er på banen og får hentet disse nordmennene ut. De er utsatt for tortur og er fengslet under uverdige forhold. Lite tilsier at de er skyldige, der intet motiv foreligger... heller tvert i mot.

    Hadde disse vært Britiske eller Amerikanske statsborgere hadde de blitt hentet ut i ly av nattens mulm og mørke.

    SvarSlett
  12. Faen heller as... disse idiotene er skyldige. Håper de blir halshogget til offentlig skue!!!

    SvarSlett
  13. Det blir ingen dødsstraff. Så langt har de økonomiske kravene kommet opp i $5 mill. Henges de blir det ikke utbetalt noen penger. De vil aldri bli hengt. Det er ikke dødsstraff denne saken handler om. Det er om penger. Og, som de fleste andre Afrikanske land; Kongolesere vet at Norge er verdens mest godtroende og lettlurte landm som i årtier gladelig har delt ut penger til enhver despot som har spurt. Kongoleserene vant virkelig Lotto.

    SvarSlett
  14. Tror de fleste skjønner at denne saken dreier seg om hat mot de hvite, og om penger - mange penger. Mest sannsynlig er nordmennene uskyldige i dette drapet, de har ikke noe motiv. Håper at regjeringen, statsministeren og Støre tar seg en tur til Kongo og samtaler med regjeringen der. Kunne jo starte med å drøfte videre bistands-hjelp fra Norge til Kongo. Det ser ut til at USA og England er mye flinkere til å ta vare på sine statsborgere i utlandet enn Norge er. Men vi får jo bare håpe at det foregår mer enn media opplyser om.

    SvarSlett
  15. Stiller meg "litt" tvilende til rettssikkerheten her.
    De to såkalte hovedvitnene har sterke økonomiske interesser av at nordmennene blir dømt og krever millioner i erstatning.

    Hvorfor og hvordan kan de da vitne?

    SvarSlett
  16. Hvor er UD? Er de redd for kongo? Virker som om nordmennene er allerede dømt. Jævla apeland

    SvarSlett
  17. Lurer på hvordan ting hadde vært hvis det var 2 amerikanere som stod tiltalt. Da hadde vel omså USA gjevnet byen med jorden for å få hentet ut sine egne, og med god grunn. Men her til lands er det jo ingen fremtredende skikkelser som engang løfter en finger... Ikke kom å si at den rettsaken der foregår rettferdig, med rettssikerheten ivaretakk. På høy tid at noen griper inn, etter min mening.

    Og å spekulere i om de er skyldige eller ikke for oss her hjemme blir jo som å tippe lotto. Det er umulig å vite. Det ENESTE vi vet, er at de ikke får en rettferdig rettsak, og det burde holde for å iverksette det som kan gjøres.

    SvarSlett
  18. Kanke S.W.A.T avdeling Norge hente dem hjem undercover?=)

    SvarSlett
  19. Det er skremmende å se hvordan de to tiltalte er blitt behandlet, og hvordan dette har utviklet seg. I et aså fattig land, skal det ikke mye til å bli lurt opp å stry ..og ende i en tilsvarende situasjon. Dette er så korupt og primitivt som det kan få blitt. Send ned en Norsk bistandsadvokat og en tolk som kan Norsk. Hvor er Den Norske Stat for sine egne???

    SvarSlett
  20. La oss ta en AP og vente til etter valget...

    SvarSlett
  21. Enig med Anonym 14.49, norske myndigheter burde vært tidlig ute med tilbud om fransk-norsk tolk og en bistandsadvokat, det er mulig UD allerede har vært frempå, og fått avslag på grunnlag av utidig innblanding i andre lands rettsvesen, men jeg har ikke lest noe om det.

    Men det burde jo gagnet alle parter, så ville også Kongo spart utgifter til tolk.

    SvarSlett
  22. Identisk sak med kapring av skip mot løsepenger, og kidnapping mot løsepenger. Svindelbrev på epost og fax fra Niggeria etc.. Alt er bare forbanna teater. Norge bør sende et klart signal om at alle forsøk på kidnapping, utpressing av sine borgere får ugjenkallelige konsekvenser for det helvetes korrupte pakket som styrer i disse landene.

    SvarSlett
  23. Skremmende mange dumme kommentarer her.

    Vi veit jo ingenting om de er skyldige eller om de kommer til få en rettferdig rettssak.

    Kongo gjør kanskje sitt beste. Men det er sikkert ikke så lett for et land som er plaget av borgerkrig og fattigdom.

    SvarSlett
  24. @ robinsinpost: Jeg vil heller kalle det skremmende naiv tankegang å tro at Kongo gjør sitt beste. Men som du sier, det er ikke så lett... Og det er fordi korrupsjon står høyt på agendaen.

    SvarSlett
  25. Kan aldri i verden se for meg de blir drept der nede. Men dødsdømt, det kan jeg se for meg. For det er en ting de er ute etter, ikke rettferdighet, men erstatning fra verdens rikeste land.

    Selvsagt vil de få gjenopptatt saken i norsk domsstol i ettertid og frifinnes.

    SvarSlett
  26. Håper de blir hengt de fordømte nordmennene der! Synd det bare er 2 nordmenne som blir dømt til døden. Skulle vært 4mill nordmenn der og dømt dem alle til døden.

    SvarSlett
  27. anonym 17.40:

    Du burde i så fall vært en av dem. Idiot!

    SvarSlett
  28. Kongoleserne forlanger at de henrettes, konen til sjåføren vil i tillegg ha millioner, vitnene til drapet nesten like mye og staten Kongo skal ha 10-12 millioner.
    Norske militære burde settes inn.

    SvarSlett
  29. Norge burde ha som klausul i enhver bistand at de trekker nevnte bistand om norske statsborgere ikke blir gitt mulighet til å reise hjem. Kongo er et lite møkkaland som vi burde ha i lomma vår. Er jo bare å hekte diktatoren der på cracken vår (aka "bistand"spenger) for så å ta vekk crackpipa når de glemmer hvem sin bitch de er.

    Hva ellers er bistand godt for enn å kontrollere de innfødte? De pengene vil uansett havne i klørne på den sterkeste apen der nede. Tror virkelig politikerne at bistand gjør noe godt, at det hjelper lille Mbutu til å få seg skolegang og et bedre liv? Yeah right! Det får politikerne til å se bra ut ovenfor andre lands politikere, det er eneste grunnen til at de heller penger ned i det hullet. Så hvorfor ikke la de pengene jobbe litt for oss?

    SvarSlett
  30. Skyldig eller ikke.... hvor i pokker er den norske stat???

    SvarSlett
  31. herregud å mye piss det kan komme fra folk ass, det hele dreier seg om penger det vet vi jo allerede! litt rart at det ikke er flere kompetente folk i ola normanns land! håper det går bra til slutt, di gutta har nok fått sin lærepenge nå

    SvarSlett
  32. "Håper de blir hengt de fordømte nordmennene der! Synd det bare er 2 nordmenne som blir dømt til døden. Skulle vært 4mill nordmenn der og dømt dem alle til døden."
    Du er vel en forbannet utlending som er kommet hit for å leve gratis samt begå forbrytelser. Jævla forbannet svin...skulle like å sende deg tilbake til grisebingen du kom fra.

    SvarSlett
  33. Enig med han over. Jeg liker _ikke_ innvandrere. @ all!

    Gi meg tennfjæra til AG'n og rust meg opp så går jeg inn one-man-army og henter dem!

    SvarSlett
  34. jepp kutt bistand. Denna rettsaken virker som den føregjekk på 1600 talet. uvitenskap , korupt, Mobben har talt. Og ja enig med han over, viss du ikkje likar nordmenn og Norge. så værsegod dra tilbake til Kongo eller der du kjem frå, Der er du jo beskytta av retts systemet. og du får sikkert trygd og bistandspengar frå landet ditt

    SvarSlett
  35. "Håper de blir hengt de fordømte nordmennene der! Synd det bare er 2 nordmenne som blir dømt til døden. Skulle vært 4mill nordmenn der og dømt dem alle til døden."

    Er du seriøs?
    Du kommer til VÅRT land, du får for faen meg bo her gratis og gjør hva faen du vil. Så kommer du her og sier noe så idiotisk?
    Fy faen så patetisk, BRENN din snylte fitte!

    SvarSlett
  36. Et russisk ordtak sier at "klarer man ikke lure en nordmann, så klarer man ikke lure noen". Dette ordtaket lever over hele verden. At Moland og French ikke har fått hjelp i denne saken er utilgivelig. Det viser krystallklart hvor Staten Norge er når alt kommer til stykke - borte!!
    Hadde disse gutta vært naive, sivile nordmenn som drev en narkoplantasje i Kongo hadde de mest sannsynlig vært hentet for flere uker/mnd.siden. (Stakkars de visste jo ikke bedre).
    Hadde jeg hatt mailadressen til Støre ville jeg bedt ham reist ned for selv selv å overvære saken med egne øyne og øre.
    Uansett burde den arrogante duoen Stoltenberg og Støre blitt stilt til veggs for manglende håndtering i saken. At de øverste lederne i Norge skal få gå i fred etter å forholdt seg nærmest totalt handlingslammet i saken er utilgivelig. Som ledere for verdens rikeste land så burde man kunne sette langt større krav til lederne. Men, skjønner jeg tar feil - det kan vel kun være i Norge at det går an å ha en finansminister som ikke har økonomisk utdannelse overhodet.

    Hadde vært interessant å sett om håndteringen av Kongo-saken hadde vært annerledes dersom en av de tiltalte i saken var sønn til Forsvarsminister Strøm-Erichsen som ble tatt der nede!!!!!!!!!
    Det er lov å tenke selv! Til slutt står man alltid alene, staten er den siste som bryr seg.

    SvarSlett
  37. Stemmer!! Sønn til Strøm-Erichsen fikk ikke dra på utenlandsk oppdrag siden hun, som moren hans var forsvarsminister.

    SvarSlett
  38. Du anonyme som skrev at alle nordmenn burde drepes, 18. august 2009 17:40:
    Snylte på landet vårt, DET kan du! Men være en god og takknemlig muslim, det har du ikke blitt enda. Og blir det sikkert heller aldri!
    Håper FRP kommer til makta, og tar seg av sånne som deg, og sender deg hjem der du kom fra. Du er ikke velkommen i Norge. Alle som trenger hjelp skal få det, men mordere som deg vil vi ikke ha her.

    Hva angår de to i Kongo: Aner ikke om de er skyldige eller ikke, men håper sannheten kommer for en dag. De burde ikke vært der nede. Men for seint å snyte seg når nesa er borte, pleier jeg å si..

    SvarSlett
  39. Anonym 19,august 01.00 skriver:"Et russisk ordtak sier at "klarer man ikke lure en nordmann, så klarer man ikke lure noen". Dette ordtaket lever over hele verden".

    Hehe, "hele verden". Tenker vi sier at sirka 90% av "hele verden" ikke aner hva Norge eller nordmenn er. Iberegnet noen millioner russere.

    SvarSlett
  40. Vi er inne i en voktig grensesti mellom avmakt og furundring. Disse virkelighetsbegreper tar noget av puffen ut av det. Vi kan alle redegjore for samtid og undertrykkelse. Somme tar ogsaa overhaand over minoribiteter og etniske kilevinker. Kunne jommen trengt fasiliteter der er genuine og rettspaavirkende. Det er min mening og ambisjon

    SvarSlett
  41. Det er undertegnede jammen enig i. Kontakter i grenseland er notorisk fullbyrdende

    SvarSlett
  42. Kandskje det siste vedlegg kan vedkenne seg mellomdistanser i reaskjonsnaere prospekter. Ingen vil han bedervede omstendigheter av kontraster der intet sitter ved bord. alle kan se mellom fingrene etter sleivspark og punktlighet. Naerhet er ode og helomvnding er som literaer kunst

    SvarSlett